Hem

VVFK är klubben för alla som är intresserade av gamla fordon och prylar med anknytning till fordonshobbyn. Något krav att äga ett eget fordon finns inte utan det räcker gott med ett genuint intresse.


Som medlem i Vätterbygdens Veteranfordonsklubb kan du få tips om duktiga hantverkare och andra kontakter som kanske underlättar din renovering. Vi har även olika aktiviteter som studiebesök, utflykter och cirklar samt månadsmöten i klubblokalen som ligger på Gröna gatan 25 i centrala Jönköping.


Som medlem får du klubbtidningen Wätteranen som utkommer 4 ggr/år. Medlemsrabbat hos t.ex. AD bildelar, Batterilagret, Jönköpings motorrenovering, Österängens färgcenter, Edström's och Swedol.


Genom MHRF (MotorHistoriska RiksFörbundet) kan du som medlem teckna en förmånlig försäkring för ditt veteranfordon.Vätterbygdens Veteranfordonsklubb idag


I april 1969 bildades Vätterbygdens Veteranfordonsklubb men då under namnet Vätterbygdens Veteranbilsklubb. Namnbytet gjordes 2017 för att markera att klubbens inriktning inte bara handlar om bilar utan även andra fordonstyper som till exempel motorcyklar, mopeder, traktorer. Klubben skall nu som då verka för att bevara gamla fordon och prylar med anknytning till hobbyn. 

 

Varje år medverkar vi i, eller anordnar, ett antal evenemang som är knutna till hobbyn. Som exempel kan nämnas Onsdagsträffarna i Huskvarnaparken, Veterandagarna på Visingsö och Veteranmarknaden på Elmia.